„Унижи ме!” - или как да сме в крак с модата в социалните мрежи

 
Снимка: unilad.co.uk


Вчера прочетох за най-новата мода в социалните мрежи - онлайн подигравките. Направо се втрещих. Поредното "онлайн предизвикателство", за мен поредното извращение с човешката натура, за събиране на "лайкове" и не само....Та, за да сте в крак с модата в социалните мрежи, реших да ви споделя какво трябва да направите, за да станете "известен", а и хората, които ви коментират да блеснат най-добре измежду вашите последователи и приятели.

1, Слагате яка профилна снимка с надпис: "Унижи ме!" в превод от английски език "Roast me!"
2, Молите хората да напишат като коментар "най-яката обида" за вас, по начин, по който наистина да ви унижат публично.
3, Припомняте на хората, които ви обиждат, че трябва да са много , много креативни, за да изпъкнат с грозните си думи към вас, за да спечелят и те много лайкове...

И така всички са доволни и щастливи....и известнииии - не е ли прекрасно?!

Много ми е интересно колко далеч ще стигне човешкото желание да се показва и кое ли ще е следващото предизвикателсво, след като дори това да си направиш селфи на опасни места и нелепата смърт на толкова много млади, но за съжаление глупави хора, не ги отказва  да постват и да постват снимки, направени в риск, само и само другите да ги забележат и коментират...Колко ли ще са случаите на депресии и самоубиства на млади слаби характери, след като прочетат "прекрасните и креативни" унизителни коментари под своята снимка...И така до следващото предизвикателство....

Добави блога към любимите отметки на браузера ти, сподели статията с приятел :)

Коментари

  1. Потресена съм! Но това всичко идва от Америка, затова сме на тоя хал. Едно време такива неща нямаше, защото не ги допускаха властите а сега всички са либерални и свободията е навсякъде. Нищо хубаво не получаваме от американците, ама им се дупим. А вие, госпожо блогър, не разбрах харесва ли ви това предизвикателство или го усмивате?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, благодаря ви за коментара. Когато пиша някаква публикация с цел коментар на дадено събитие или друга прочетена публикация в мрежата, а защо не и чутото на чаша кафе някъде навън, аз се стремя най-вече да оставям личното си мнение по въпроса - за разлика от масмедиите като телевизия, вестници, радиа, блоговете са именно мястото, където точно това можем да си позволим да направим.

    Да, г-жо Анонимна :), надявах се, че ще се разбере измужду редовете, използвам ирония и да, Осмивам това така наречено предизвикателство и всяко подобно, което цели да унижи, нарани и дори убие даден човек.

    Колкото до това дали всички лоши неща идват от Америка...те много неща идват отвсякъде, въпросът е ние какво искаме да взаимстваме - никой не може да ни накара да направим нещо насила, ако ние самите не го желаем - съзнателно или несъзнателно. Явно голяма част от младото поколение иска да взаимства щуротиите на американските тийнейджъри и хора до 30...Ама да погледнем и малко позитивно - ако се позаинтересувате какво правят японските и южнокорейските млади хора, ще си кажете: "Нашите са цвете!" :D В някои друг пост скоро ще се постарая да ви представя и тази страна на азиатските младежи ;)

    Много се надявам, хората които пишат коментари под моите постове, да използват име, може и псевдоним, а не анонимност, най-малкото за да знам как да се обърна персонално към него - псевдонимите също са вид анонимност :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Благодаря, че оставихте коментар под темата - така ще знам, когато тя ви е харесала, или не, когато не съм права, или съм, когато съм променила нечие мислене, или той е променил моето.